Vidjeno: 1150 . puta,   od 26 juna 2016.     - PAMETAN VIDEO NADZOR PAMETNIM TELEFONOM
Telefon mozete normalno koristiti, a u slucaju potrebe, u pravilu privremene, mozete ga upotrebiti za najbolji video nadzor na bilo kojoj lokaciji. Po prestanku te potrebe, telefon i dalje koristite na uobicajen nacin.
- POSEBNA SITUACIJA: KOMANDOVANJE UREDAJEM ZA VREME BORAVKA U INOSTRANSTVU:
Pre odlaska na put SMS komandom mozete zabraniti dostavu SMS poruka
U inostranstu iskljucite mobilne podatke. Slike i ostale poruke koje su u medjuvremenu pristigle mozete prihvatiti i razgledati u restoranu, kaficu, na plazi, hotelu i sl. odn svuda gde imate WiFi internet.
Iz bilo kog mesta gde imate WiFi internet - ako je potrebno - mozete poslati SMS komandu preko nekog od sajtova koji omogucavaju besplatne SMS poruke, kao npr. www.afreesms.comUPUTSTVO ZA PRAKTICNU PROVERU RADA PROGRAMA

NAPOMENA: Zbog moguceg "sudaranja" komandi ako dva ili vise posetilaca rade u isto vreme, molimo da nam posaljete Vasu email adresu na koju cemo Vam dostaviti broj u "osmatrackom" telefonu i tacno vreme za Vasu probu.
NACIN RADA - za proveru rada programa za video nadzor u udaljenom objektu izdavanjem SMS komandi sa Vaseg telefona, koji moze biti iz kategorije "pametnih", ali i sasvim obican telefon.
Ako SMS komande izdajete sa "pametnog" telefona, ogovore i slike mozete videti na njemu - odmah, a ako komande izdajete sa klasicnog telefona, odgovore pratite na PC-u, tabletu ili laptop racunaru koji imaju pristup internetu.
 • Prvo morate u program upisati email adresu ili dve ili vise adresa na koje cete primiti odgovarajuce odgovore programa
  Na broj 061..... dostavite SMS sa adresom - adresama u formi
  mile@gmail.com,pera@beotel.net,marko@sava.com
  adrese se upisuju malim slovima, a ako imate dve ili vise, razdvojite ih zapetom (,) kao u gornjem primeru, ali bez razmaka.
  Ako je sve u redu, na navedene adrese primicete odgovor da su te adrese upisane.
 • SMS za promenu broja slika koje ce program dostaviti na Vasu email adresu
  Na isti broj posaljite SMS sa samo jednim brojem izmedju 1 i 99. npr. 5 bez ikakvog dodatnog teksta
  Ako je sve u redu, na navedene adrese primicete odgovor da je upisan broj slika 5, odn. onaj koji ste poslali kao SMS poruku

 • SMS za Ukljuci - iskljuci dostavu SMS poruka za upozorenje ako je detektovan pokret.
  Na isti broj posaljite Mmmm kao SMS poruku. Takva poruka menja postojece stanje. Ako je bilo ukljuceno, dostava SMS ce biti iskljucena, a ako je bilo iskljuceno, dostava SMS poruka ce biti ukljucena.
  Ako je sve u redu, na navedene email adrese primicete odgovor da je slanje SMS poruka ukljuceno, odn. iskljuceno.

 • SMS za upis brojeva mob. telefona za prijem SMS upozorenja o detektovanom pokretu

 • SMS za promenu broja telefona
 • SMS za zabranu slanja SMS poruka na druge brojeve, osim na prvi - VAS broj
 • SMS za dostavu slika o trenutnom stanju u objektu
 • SMS za snimanje tona u blizini osmatrackog telefona i automatsku dostavu na upisanu email adresu, odn. adrese
 • SMS za Start dojave ako se detektuje pokret
 • SMS za Pauziranje dojave bilo radi toga sto Vi boravite neko vreme u tom prostoru, ili iz nekih drugih razloga


-Po pokretanju, program analizira mogucnosti telefona i na ekranu daje obvestenje o tome da li moze pristup objektu kontrolisati pracenjem pokreta ispred ili u objektu i - ili pracenjem otvaranja vrata, ili prozora, ili moze samo jednu od te dve funkcije.
Slike i tonsdki zapis dostavlja koristeci internet, bilo preko postojece WiFi mreze u objektu, ili preko interneta u paketu za mobilni telefon.
- Posle pobude programa bilo detekcijom pokreta blizu ili u objektu, ili otvaranjem vrata ili prozora - program ce reagovati u skladu sa odabranim opcijama na ekranu telefona.
- Odnosno:
 • program salje SMS poruku na 1 - 5 brojeva mob. telefona, ako su upisani u odgovarajuca polja, i ako je cekirana opcija SMS na ekranu.
  Odgovarajucom SMS komandom dostava SMS poruka se moze ograniciti samo na jedan, prvi broj, ili potpuno iskljuciti, ali i ponovo ukljuciti.
 • - salje seriju slika na e-mail - na onoliko adresa koliko ih je upisano, odvojenih zapetom.
  Takodje odgovarajucom SMS komandom email adrese se mogu brisati ili menjati,
 • - program slike uzima sa kamere koja je cekirana na ekranu. Ako je cekirana prednja kamera - onda samo sa nje, ako je cekirana opcija Prednja i zadnja onda program naizmenicno uzima slike sa prednje, odn. zadnje, a ako te opcije nisu cekirane - onda samo sa zadnje kamere.
 • - U nekim prilikama, npr. u vocnjaku, pcelinjaku, ali i na objektima, ako se uredjaj ugradi u vrata - a senzori pokreta se postave na vece udaljenosti, moze biti korisno da program dastavlja slike naizmenicno - i sa prednje i sa zadnje kamere cime bi se pokrio veliki deo prostora oko i u objektu.
 • - broj slika u seriji - koje program salje po detekciji pokreta - odredjujete sami - na osnovu svoje procene, a odgovarajucom SMS komandom taj broj se moze promeniti.
 • - slike se pohranjuju daleko od objekta, na serveru g-maila, na kojem svako ko ima nalog, ima rezervisan ogroman prostor - do 15 gigabajta.
 • - Time se obezbedjuje apsolutna bezbednost arhive do tri meseca unazad, posle cega ih Google sam automatski brise.
 • U svakom trenutku - odgovarajucom SMS komandom, mozete zahtevati reakciju programa kako je definisano na ekranu - da salje ili ne SMS poruke i slike, ili samo slike, ili samo tonski zapis i videti i cuti sta se tamo desava.
 • - Detektor pokreta koji je u kompletu sa telefonom, po potrebe moze aktivirati svetlosni i/ili zvucni alarm u objektu -
 • - SMS poruke odredjujete tako sto ih upisete u odgovarajuca polja, i - u slucaju potrebe, posaljete kao SMS poruke - komande, koje program izvrsava u skladu s njihovim sadrzajem. Poruke moraju biti identicne upisanim tekstovima - a brojevi za promenu brojeva telefona i broja slika moraju biti upisani bez slova.
 • za rad telefona u svim uslovima, potrebno je samo napajanje i internet, po potrebi i odgovarajuca kutija, koja za rad na otvorenom mora biti vodonepropusna.
 • Internet u paketu za mob. telefon je dovoljan za izvrasavanje navdenih funkcija i u potpunoj divljini: u sumi, na livadi, vocnjaku, basti, pcelinjaku, brodu, camcu, - a naravno, jos bolje u objekrima sa strujom i ADSL ili KTV internetom - preko WiFi veze.
Ova slika je iz Zemuna, sa zadnje kamere telefona Samsung (GT-I9060 NEO, android 4.2.) velicine 800x442 pixela i tezine od 348 kb preneta je kao prilog email poruci za 10 sek na gmail server preko interneta u paketu za mob. telefon Telenor, 549 din mesecno, < 5 E>. u kojem je placen prenos informacija do 1. giga bajta mesecno, sto je sasvim dovoljno.

Another classic sports watch that was never originally intended to be rolex replica uk produced in gold when it was for military pilots is the Breguet Type XX. A more modern and rolex replica uk slightly larger version is the Type XXI, as well as the Type XXII, which look particularly handsome with a chocolate brown rolex replica uk face matched to an 18k rose gold case. Breguet includes a highly sophisticated 10Hz operating replica watches uk chronograph movement in the Type XXII, which happens to be among the rare modern models available with both a gold case and rolex replica uk matching bracelet. Elegant, sporty, timeless, and masculine. The irony of an 18k gold Royal Oak is that when the Royal Oak was first rolex replica uk introduced by Audemars Piguet in the early 1970s, its goal was to be a high-end sports replica watches sale in steel... priced like a gold watch. Having a gold version is slightly ironic, given the original theme of the Royal Oak, but we can't blame Audemars Piguet for deciding to produce 18k gold models of the famous timepiece.